torsdag 28 mars 2013

Kommentera


Vi vill ha dina kommentarer!

Nu kan ni läsare kommentera utan att behöva ha någon form utav konto. Det skulle vara jätteroligt om ni kommenterade!
Det kommer förmodligen ett inlägg ikväll från benpasset, som några utav oss från klassen skall köra.

BF2A  

onsdag 27 mars 2013

Orka mer!


Det här inlägget ska handla om hur viktigt det är att äta frukost. Jag kommer även beskriva hur man kan starta en nyvaken kropp på rätt sätt!

När man vaknar på morgonen har energiförråden i kroppen tagit slut därför behöver kroppen påfyllningen. Frukosten är viktig eftersom den bryter nattens ”fasta”. Under natten ställer nämligen kroppen om sig och har en lägre ämnesomsättning än på dagen.

Frukosten ska bestå av mat som gör att du kan behålla mättnaden under flera timmar.
En god och näringsriktig frukost gör oss även glada. Den bidrar till att hålla blodsockret på en jämn nivå vilket gör dig pigg och mer koncentrerad. Ingen orkar med en trött och irriterad person på jobbet eller i skolan. -Så ät en bra frukost för allas skull!

-Jag vet, det är inte alltid som man hinner och det är inte alltid att man orkar! -Det är just det som är problemet. Om du börjar äta frukost orkar du så mycket mer under resten av dagen!

-Vad är då en bra start på dagen? En tallrik fil med flingor räcker långt men om du skivar i ett äpple och äter en grov smörgås till med en god ost och paprikaskivor som pålägg får du en ännu mer näringsriktig start. Din frukost ska motsvara 20-25% av alla kalorier som du behöver under en dag. Undersökningar har visat att barn som äter en bra frukost presterar bättre i skolan och att vuxna som äter en bra frukost presterar bättre på jobbet! I samma undersökning har det även visat sig att frukostätare har bättre minne!



(Källa: Arla, Orka mer, ät frukost)

Cassandra Uddberg 

Kostråd av the dancing boy


Som blivande PT och kostrådgivare är det viktigt att ta reda på individens målsättning med både kost och träning för att kunna nå de uppsatta målen för just den personen.

Det finns dock generella kostråd som alla människor oavsett målsättning ska följa för att må och prestera bättre:



  Ät en bra och stabil frukost som innehåller långsamma kolhydrater, protein och lite fett. Ett exempel, en stor tallrik havregrynsgröt med bär, frön och mjölk och ett kokt ägg till det.



Ät två mellanmål under dagen. Ett exempel på ett bra mellanmål är en frukt, 1 dl keso och 1 dl obehandlade nötter.



Du ska även äta lunch. Ett bra exempel på en näringsriktig lunch är en som består av vanlig husmanskost, dvs. kött eller fisk, potatis, sås och en god sallad. Till det dricker du mjölk eller vatten samt äter ett eller två hårda knäckebröd med lite bordsmagragin.




På kvällen är det viktigt att äta lite mindre än vad du gör på dagen. Ett bra exempel på en god kvällsmat är en stor omelett med sallad.

Det är väldigt viktigt att man äter regelbundet och inte småäter. Om du följer Livsmedelsverkets kostrekommendationer och äter fem gånger om dagen blir du mindre trött och håller blodsockerkurvan på en jämnare nivå.

Ett exempel på hur man kan lägga upp det: Du äter frukost när du vaknar, sedan tar du ett mellanmål vid 11 tiden på dagen. Du äter sedan lunch vid två tiden och kvällsmat vid sex-sju tiden.

Flera tips:

1: Tänk på är att du äter så naturligt som möjligt. Välj potatis, rotfrukter. Om du föredrar pasta och ris, välj fullkorn!

2: Drick mycket vatten och inte så mycket läsk.

3: När du tränar väldigt mycket är det viktigt att du får i dig tillräckligt med protein eftersom det är proteinet som bygger upp och reparerar musklerna. Mycket träning gör att du kan äta mer mat.

4: Begränsa läsk och godis till en gång i veckan eftersom det består av så kallade ”tomma kalorier”. Tomma kalorier betyder att man inte får i sig någon näring utan bara socker och stärkelse (snabba kolhydrater).

5: När man tränar mycket är det också väldigt viktigt att du äter direkt efter din träning.

tisdag 26 mars 2013

One day


Mitt namn är som ni förhoppningsvis vet vid det här laget Johannes Killman. Jag har nämnt tidigare att jag har som mål att tävla i kroppsbyggning av något slag. Just nu känns Classic bodybuilding som det mest aktuella, då jag är relativt lång om man jämför med många inom kroppsbyggningen. Jag är ca 180 cm. Efter tävlingen Battle of Scandinavia så har jag fått mer motivation än någonsin att träna ännu hårdare och motivationen behövs verkligen när man har mycket i skolan och på jobbet för att orka med all träning. Så detta inlägget är helt enkelt ägnat åt mitt ego. Jag brukar ha väldigt fullspäckade dagar med skola, läxor, pendlande (4h/dagen), ibland jobb och oftast träning samtidigt som jag gärna vill hinna spendera kvalitetstid med nära och kära. Detta gör att träningen är en av de få stunder under dagen då jag slipper tänka på annat än mig själv, mina mål och faktiskt för mig avslappning.
Träningen har gått lite sämre på senare tid då jag haft lite sjukdomar, bl.a. förkylning och magsjuka men nu är jag på banan igen och det känns kanon! Jag brukar träna 4 gånger i veckan och jag tycker det funkar bra för mig. När det gäller träningen så tror jag fler i min ålder skall tänka "Less is more".
Nedan följer några länkar till bloggar och hemsidor som jag gillar och brukar hämta inspiration ifrån.


Mitt mål är att tävla någon gång men det är inte det närmsta målet i mitt liv. Just nu är det skolan som gäller, så jag kan få en fin utbildning som leder till ett bra jobb. För just nu känns det inte som att jag skulle haft råd med all kost som krävs även om tiden hade funnits. Bilden nedan är tagen på mig under sommaren 2012 då jag var 18 år gammal och vikten låg på lite över 100 kg, alltså bulk-vikt för min del.
Kommentera gärna!



Bild på mig från 2012


Johannes Killman



måndag 25 mars 2013

Semiran Dag



Semiran Dag var den första segraren under lördagen

Semiran Dag var den första att vinna en Women's physique tävling i Sverige, då det var den första tävlingen där man hade Women's physique som gren. Hon var även den första vinnaren för dagen, då hennes klass var först ut. Jag hade turen att stöta på Semiran inne på arenan under en paus och fick ta en bild och hann ställa frågan hur det kändes att vinna den första Women's physique tävlingen i Sverige.
- Det kändes jätteroligt. Speciellt eftersom jag tidigare inte har vunnit någon annan gång under min tävlingskarriär, tidigare har jag som bäst kommit på en delad andraplats.  
Semiran strålar när jag träffar henne och man kan verkligen känna hur glad hon är över sin förstaplats och sin guldmedalj.

Semiran in action på scenen

Bilden ovan är från tävlingen i lördags när Semiran gör sitt fria poseringsprogram. Bilden är lånad från hennes facebook-konto. Under en Women's physique-tävling har endast deltagarna en halv minut att göra sitt fria program på, trots detta lyckades de flesta bra!
Johannes Killman


söndag 24 mars 2013

Overall


Overall-vinnaren Rabi Fakhro
Under en kort, spontan intervju berättade Rabi för mig hur fantastiskt det kändes att vinna.
-Det känns alltid fantastiskt att vinna.
Jag frågade Rabi hur det kändes att vinna mot en så meriterad kille som Arne Lundell och han svarade att det var väldigt kul. Jag har sett Rabi en hel del innan i Body Magazine och tyckte han såg bättre ut än någonsin och frågade om han hade gjort något annorlunda till denna tävling och fick till svar:
- Jag kör efter mitt vanliga upplägg, det funkar för mig.
Jag tackar Rabi för att jag fick ställa några frågor och för bilden jag fick ta.



Suverän 2:a blev Arne Lundell, han blev 2:a i både +85 kg och i overall-klassen
Jag har personligen alltid gillat Arne och jag hoppas han vässar formen ytterliggare nåt kg inför BMR Grand prix som går om 2 veckor. För när Arne är i form finns det få som rår på honom i Sverige, om ens i norden. Om ni frågar mig, vill säga.
Fredrik Spång vann -85 kg och kom 3:a overall


Mats Ljung kom 2:a i -85 kg och 4:a overall


Hillary Nambwaya hade en imponerande rygg och kom 4:a i -85 kg

Johannes Killman






lördag 23 mars 2013

Rabi Fakhro

Overall vinnare bodybuilding


Rabi Fakhro vann herrarnas overall i bodybuilding



När röken lagt sig stod en tapper kvar som segrare. Hans namn är Rabi Fakhro och han vann herrarnas bodybulding overall. Jag fick en intervju med honom, som kommer upp på bloggen imorgon.
Obs. Bilden ovan är inte från dagens tävling, de bilderna kommer upp imorgon.

Johannes Killman 


Henrik Kjellsson


Battle of Scandinavia

I skrivande stund sitter jag och kollar och motiveras av alla duktiga atleter på Battle of Scandinavia. Henrik Kjellsson är än sålänge den som imponerat mest på mig. Han kom 2:a i CBB långa klassen och 3:a i CBB overall. Imponerande bröst, ben och posering. Med mig på tävlingen har jag Jonathan Södergren och Kristoffer Hansson. Bilder kommer upp ikväll. Just nu ser vi framemot herrarnas bb.
Johannes Killman

torsdag 21 mars 2013

Tips om träning och kost av the dancing boy


Jag ska berätta lite om hur jag tänker när jag utför min träning. Jag kommer också att skriva om hur jag tänker när det kommer till att träna andra. Blogginlägget kommer även att handla om allmänna råd om kost som jag tycker att man ska ta till sig.


När det kommer till träning tycker jag framförallt att man ska variera sig. Många som jag har sett på gymmet kör på med samma övningar hela tiden de gör aldrig något som är lite annorlunda eller nytt. För att få ut maximalt av träningen behöver kroppen variation de vill säga det den inte är van vid att göra.


Därför variera din träning! Jag brukar ”köra på” med att fokusera på olika muskelgrupper. Visa veckor fokuserar jag på exempelvis mage och då tränar jag magmuskulaturen under två eller tre dagar per vecka.


Nästa vecka fokuserar jag på armar och tränar biceps och triceps. När man tränar får man inte glömma av att man ska strecha efteråt och även ha uppvärmning innan du ”kör på”!


Om du inte har uppvärmning innan kommer det finnas en ganska stor risk att du får en skada. Därför ska du inte glömma uppvärmningen. Som ”gammal dansare” är jag extra noga med hållningen, det är något som man lär sig som dansare. Inom dansen ska du ha rak rygg ovasett vad du gör. Du ska aldrig svanka. Denna kunskap tar jag med mig till gymmet.


När det kommer till vad du ska äta under en dag gäller olika kostrekomendationer.Som elittränare eller om du tränar väldigt mycket ska du äta åtta gånger om dagen.


Du inleder dagen med en lagad frukost exempelvis omelett med skinka.Du behöver också som kille tre till fyra grova mackor med pålägg. Det du ska dricka till detta är två stora glas med färskpressad apelsinjucie.


Vid lunch så lagar du lax med en god sallad. Till maten ska du dricka minst två tre stora glas mjölk. Du ska inte äta några snabba kolhydrater utan fokusera på långsamma.


Till kvällen ska du äta lagad middag som består av exempelvis kött med potatis och sås, plus att du ska äta grönsaker och drick fyra stora glas mjölk. Till kvällsmat ska du äta tre grova mackor med  exempelvis skinka eller ost med färskpressad jucie till. Under kvällsmaten ska du inte äta lika mycket som du gör under dagen. Mellan måltiderna ska du äta frukt eller något annat lätt


detta är en "gammal" bild på mig under min första uppvisning från dansskolan

Hur maten påverkar miljön





Många ställer sig frågan, hur kan mat påverka miljön?
Det är klart att maten påverkar miljön. Fler och fler människor väljer att leva ett mer hälsosamt liv med mycket ekologisk och lite snabbmat. Det är snabbmaten som är den dåliga för miljön, skulle jag vilja påstå. Det finns en stor restaurangkedja (McDonalds) som har gjort sig känd genom att hugga ner en massa regnskog för att det ska få plats nötboskap. Regnskogen är bra för vårt syreutbyte utan den så blir det mindre syre.
Vi människor påverkar miljön mer än vad vi tror. Jag tycker att det är McDonalds som gör fel och jag gillar inte sättet de gör det på. De verkar inte bry sig om miljön, för dem handlar allt om pengar. Inte nog med det, McDonalds köper in en massa billiga leksaker som inte håller och de slängs på sopptippen, helt i onödan. Jag tror att det bara är för att locka till sig barn. Pengar ,det är det som det alltid har handlat om. Människor handlar utifrån sin ekonomi och inte efter miljön, eller hur djur behandlas. Växthuseffekten ökar ju mer nötboskap som vi producerar de resulterar i att vi hugger ner skogen. Boskapen producerar stora mängder Metan, vilket höjer växthuseffekten. Metan är en luktfri och färglös gas. Den skapas under boskapens matsmältningsprocess. Allt hänger ihop.

Välj ekologiskt trots låg budget

Idag väljer många att inte köpa ekologiskt, den främsta orsaken är för att det är lite dyrare än ”vanlig mat”. Ekologisk mat är bättre. Handlar du ekologiskt så slipper du alla bekämpningsmedel som både är farliga för miljön och dig själv.
Den ekologiska maten är behandlad med mer kärlek än ”vanligt mat”. Djuren får gå fritt istället för att vara instängda och knappt se dagsljuset. Jag tycker det är hemska förhållanden.
När många hör ordet ekologiskt, tänker de direkt på dyr mat. Det gör inte jag. Det jag tänker på är friskare och renare mat.  Det är mat du har glädje av. Du vet att maten är välbehandlad och inte misskött, d.v.s. mat där det finns minimalt med bekämpningsmedel.
Varför skulle ekologisk mat vara bra för just dig, trots låg budget?
Bara för du väljer ekologiskt betyder det inte att det behöver bli dyrare. Det beror på säsong, välj grönt och väj rätt. Ekologisk mat brukar även hålla längre, det är ju bra eftersom du slipper att köpa mat mer frekvent. Den mesta ekologiska maten är inte mycket dyrare än ”vanlig mat”. Det brukar oftast handla om några enstaka kronor. Om du t.ex. ska köpa havregryn kan du köpa kravmärkt istället för varuhusets märke. Havregryn är väldigt billigt, det håller länge och det är det nyttigt. Det du ska tänka på är att köpa billig mat efter rätt säsong. Du får alltså lära dig att köpa mat efter säsong.
Ett exempel är svensk majs som odlas på sommaren då den är som bäst. Det är då du kan få den bästa ekologiska majsen och då är den inte speciellt dyr. Man måste lägga om lite när det gäller kosten om man äter ekologiskt men det är de värt. För de blir ju billigare och bättre för miljön. 

Äta ''rätt''




Att man ska äta rätt är lätt att säga, men vad är egentligen rätt?

Hur mycket mat behöver man exempelvis äta om man rör sig måttligt dvs. håller på med lättare styrketräning några gånger i veckan?



Jag tycker att det helt och hållet beror på individens mål. Vill personen ifråga gå upp i vikt skulle jag rekommendera att personen äter mellan 2500-3000 kalorier per dag. Vill man bara behålla sin vikt bör man ligga på ett kaloriintag runt 2000-2500 kalorier under en dag. Yngre personer, killar, hård ansträngning och stora muskler kräver mer energi dvs. fler kalorier.



Att äta rätt är grunden för att även lyckas med träningen. Fem gånger om dagen gäller för en person som tränar måttligt. Frukost, lunch, mellanmål, middag och något lättare efter träningspasset (kvällsmat). Mellanmålet behöver inte alls vara stort, en banan och en macka och ett glas valfri dryck kan räcka.



Mellanmål är faktiskt viktigare än vad man tror för man jämnar ut blodsockerkurvan i kroppen. En jämn blodsockerkurva behövs för att man ska orka fortsätta jobba eller gå i skolan. Ett vanligt fel människor gör när de känner sig trötta och hängiga är att de går och köper en ”Snickers” och en ”Monster” för att få tillbaka energin. Detta ”mellanmål” räcker energimässigt i ungefär i 45- 60 minuter och består av ”tomma” kalorier dvs. snabba kolhydrater och dåligt mättat fett. Om man istället tar en banan och en grov macka med skinka och sallad håller man sig mättare och piggare fram tills middagen eftersom mellanmålet består av långsamma kolhydrater, proteiner och fleromättat fett.

                                                                   Källa: Livsmedelsverket








onsdag 20 mars 2013

Om SATSA



Vår vision med bloggen är att förmedla gruppens kunskaper om och erfarenheter av träning och kost och hur det/den påverkar hälsan.

Målet med bloggen är att publicera/blogga om det vi gör och lär oss inom ramen för vissa av våra gymnasiekurser.

Målet är också att vi ska blogga om våra stora intressen.

Vår strategi är att bloggen ska stärka vår gemenskap och spegla våra kunskaper för att kunna inspirera andra.





tisdag 19 mars 2013



Dopning
Av: Jonathan Södergren



Observera att det mesta jag skriver endast är mina egna tankar!
Bedrägligt eller vilseledande användande av en substans eller metod som är potentiellt farlig för idrottarens hälsa och/eller är kapabel att förbättra idrottarens prestationer eller förekomsten av en substans i idrottarens kropp respektive en metod vars användande fastställts…”

Det här är definitionen av dopning enligt World Anti-Doping Agency (WADA). Men vad klassas då som dopning och hur kan man motverka den? Dessa frågor och mycket mer ska besvaras och tolkas i detta Blogginlägg.

Förbudet mot dopning började med att det internationella friidrottsförbundet (IAAF) förbjöd dopning 1928. Innan dess var det många idrottare som bland annat tog kokain mot sin trötthet och stryknin för att stimulera sina nervsystem.  Det var inte förrän friidrotts-EM 1966 som de första dopningstesterna infördes. I 38 år räckte det med att idrottarna svor en ed på att de inte dopat sig. Testerna var självklart inte lika utvecklade som de är idag men det var å andra sidan inte heller de otillåtna preparaten.

De två vanligaste dopningsmedlen är ”Anabola steroider” och ”Bloddopning”.
Bloddopning fungerar på så sätt att du tillför en extra mängd (oftast) av hormonet erytropoetin (EPO) som i sin tur bildar hemoglobin. Hemoglobin är ett protein i de röda blodkropparna som transporterar syre. Idrottare som tränar på hög höjd tvingar kroppen att bilda fler röda blodkroppar som behövs för syresättningen av blodet eftersom luften där är tunn och syrefattig.

Det är strikt förbjudet att bloddopa sig enligt de allra flesta idrottsorganisationer. Givetvis är det tillåtet att träna på hög höjd men egentligen ger inte den typen av träning så stor effekt, när kroppen kommer ner på normal höjd igen minskar de röda blodkropparna.

Anabola steroider misstolkas ofta, många förkortar det med antingen bara ”anabola” eller ”steroider”. Det är egentligen två olika saker. Anabol betyder muskeluppbyggande. Varje gång man har tränat och sedan ätit tillräckligt mycket protein för att reparera och bygga upp muskelcellerna får man större och starkare muskler. Motsatsen till anabol kallas ”katabol”, vilket betyder muskelnedbrytande. Muskelnedbrytning sker om man tränar hårt och inte äter tillräckligt med protein. I det läget blir musklerna istället svagare.

Steroider är syntetiska versioner av hormoner som kroppen tillverkar naturligt. Exempel på vanliga steroider är kortinson och p-piller.

Det förbjudna preparatet heter alltså anabola steroider som är en syntetisk version av det manliga könshormonet testostron. Det syntetiska testostronet gör att man får större och starkare muskler samt bidrar till snabbare återhämtning.

Hur kan man då motverka att dopning förekommer? Jag anser att först och främst ska man se till att det inte sker på elitidrottsnivå. Det är där alla förebilder är och jag tror att många som idrottar tänker ”gör min förebild det så kan jag också”. Jag själv är inte besatt av en enda förebild så personligen skulle jag inte tänka så. Jag skulle däremot bli otroligt besviken om det kom ut att någon av mina förebilder (jag har många) använde otillåtna prestationshöjande preparat för att bli bättre inom sin sport. Jag ser det som fullständigt omoraliskt och jag skulle inte se upp till den personen mer, åtminstone inte alls på samma sätt.

Jag skulle också vilja se striktare och mer frekventa tester. Det får heller inte förekomma någon som helst mörkläggning av resultat på dessa tester. Ett exempel på en sådan mörkläggning skedde i OS i Seoul 1988 där Ben Johnson först vann 100 m finalen, men ett dygn senare blev diskvalificerad pga. användning dopning. Guldmedaljen gick istället till amerikanen Carl Lewis. Det som omvärlden inte fick reda på var att även Carl Lewis använde prestationshöjande medel för att vinna. Det här mörklades, antagligen på grund av att en stor del av pengarna till idrotten kommer från USA.

Jag tycker också det är viktigt att ge ut rätt information till allmänheten. Anabola steroider är en drog! När det gäller bloddopning behöver allmänheten få veta att det är oerhört farligt för kroppen eftersom idrottaren får ett överskott av röda blodkroppar som kan leda till en dödlig utgång.

Jag anser dessutom att det är oerhört viktigt för alla gym och dess personal att informera om riskerna. Vi blivande personliga tränare har ett ansvarsfullt uppdrag att informera om och strikt förbjuda dopning på våra gym. Om det finns starka misstankar tycker jag att de personliga tränarna ska tvinga idrottaren till ett test. Just nu arbetar de allra flesta stora gymkedjorna med information om och aktivt ställningstagande mot dopning.

Jag hoppas att blogginlägget har besvarat de ställda frågorna och att du nu har en klarare bild av vad dopning innebär.

-Låt oss samarbeta mot dopning och spela rent!

Källor:


söndag 17 mars 2013

Smoothie

Hälsosam frukost eller nyttigt fredagsmys

Detta behöver du:

·        100 g hallon (47 kcal)

·        100 g blåbär (40 kcal)

·        1 dl mellanmjölk (45 kcal)

·        250 g lättkvarg (137,5 kcal)

Alla ingredienserna är redo att mixas



Lägg alla ingredienser i en mixer (alt. En bunke och använd stavmixer). Mixa ingredienserna i ca 20 sekunder. Häll upp, drick och njut.
Kcal: 269,5
Protein: 30 gram
Kolhydrater: 29,9 gram
Fett: 2,25 gram
Tillsätt gärna lite Fun light för att få en sötare smak!
Johannes Killman

 



fredag 15 mars 2013

Squat

Knäböj


 
Utförande:
1.     Greppa stången lite utanför axelbrett
2.     Ha stången liggande en bit nedanför nacken så den ligger stadigt
3.     Stå ungefär axelbrett med fötterna
4.     Spänn magen och ha en lätt svank i ryggen
5.     Tårna skall  peka framåt och lite utåt
6.     Ta ett djupt andetag
7.     Böj på benen som att du skall sätta dig på en pall
8.     Knäna skall böjas i samma riktning som tårna pekar åt
9.     Böj så djupt du kan med bibehållen rak rygg, samtidigt som hela foten skall stå stadigt på golvet
10.    Vänd i bottenläget och börja resa dig
11.     När du kommit ungefär halva vägen upp så andas du ut explosivt
12.     Res dig tills du står upp igen, stadigt
13.     Böj igen

 


Övningen tränar främst:
·        Lårens fram- och baksidor
·        Rumpan
·        Bålmuskulaturen (magmusklerna och nedre ryggmusklerna)    
Johannes Killman

Gruppbild från gårdagens photoshoot

Gruppbild på oss bloggare!

Från vänster: Billy Andersson, Erik Rosander, Cassandra Uddberg,

Kristoffer Hansson, Johannes Killman och Jonathan Södergren


The dancing boy



Hej!

Mitt namn är Billy Andersson och jag är 18. Jag tänkte att jag skulle presentera mig själv och skriva om hur jag tänker om träning och kost:

För mig är träningen en väldigt stor del utav mitt liv, hade jag inte haft träning vet jag inte vem jag skulle vara och hur det hade påverkat mig person.

Jag känner att träning är en viktig del av min livsstil och att det är någonting som jag brinner för. Många kanske tror att träning är en tråkig och jobbig grej att göra, jag vet att träningen hjälper dig med följande:

·        koncentrationsförmågan höjs

·        du mår bättre fysisk och psykiskt

·        du klarar av mycket mer i livet

·        du blir inte lika trött som du skulle bli om du inte tränade

·        kroppen är gjort för rörelse

Du ser! Träning ger en massa fördelar, du mår bra, blir piggare och gladare och den kan även innebära att andra får en bättre syn på vem du är.

Hård träning innebär även att du ska äta rätt, gör du inte det kommer du bara att bryta ner dina muskler. Det blir ingen nytta med den. Ät enligt tallriksmodellen och de kostrekommendationer som finns för dig som tränar och du kommer bli som en ny människa!

Jag har hållit på och tävlat i flera olika sporter där jag även lyckats ta fina placeringar. Den senaste sporten som jag höll på med var pardans. Dansen förändrade mig som person eftersom jag fick utveckla disciplin och utstrålning.

Jag jobbar just nu extra i receptionen på SATS men i framtiden siktar jag på att bli personligtränare. Jag längtar till när jag får tillfällen att hjälpa andra att uppnå sina resultat när det gäller träning och kost. Mitt motto är: JUST DO IT NO EXCUCISE!

torsdag 14 mars 2013

Dom kallar mig Cassie



Mitt namn är Cassandra Uddberg och jag bor i Sjövik. Jag kommer från en hockeyintresserad familj. Förutom att kolla på ishockey spelar jag innebandy på min fritid. Jag har precis flyttat över till FBC Lerum där jag är målvakt.

När jag hör ordet träning tänker jag på alla de träningsläger jag har varit på. Där man fick känna på ”blod, svett och tårar”. Det var då jag insåg att allt hänger ihop när det gäller mat och träning och även hur viktigt den är för kroppen och välbefinnandet.


Din kropp känner direkt, både fysiskt och psykiskt om man ”fuskar med maten” bara för en dag. Det gör stor skillnad hur man känner sig om man äter rätt!



Av alla olika träningsformer är min favorit att köra fysträning med mitt lag. Jag älskar när det efter en träning brinner i kroppen, man nästan skakar. Jag trivs mer i en idrottshall  än på gymmet. Gillar friheten att skapa olika träningsmöjligheter. I en idrottshall är det lättare att låta fantasin flöda!